Pubblicato in: Notizie

Asociatiile H4H si Responsabilità Sociale suna goarna unitatii

Cate asociatii romanesti sunt la Roma? Dar in Italia? Cate mai sunt active? Stiti cu ce se ocupa? Care sunt cele mai recente proiecte ale lor? Daca ati vrea sa contribuiti la proiecte de folos social, de unde ati incepe? Pe ce criterii? Sunteti membru al unei asociatii si aveti nevoie de un partener social pe acelasi profil. Unde il cautati? Aveti toate contactele celorlalte asociatii romanesti din Roma/Italia? Sunteti la inceput sau nu aveti inspiratie momentan. V-ar ajuta sa ascultati si alte pareri avizate. Cum le obtineti?

Din necesitatea de a raspunde la aceste intrebari, asociatiile Human4Human (Anca A. Mihai) si Responsabilità Sociale (Monica Talpalaru) vor infiinta un catalog virtual cu si pentru asociatiile romanesti din Italia. In acelasi timp, ele vor propune intalniri periodice intre membrii pentru a discuta despre posibilitatea de a-si pune resursele in comun.  Intalnirile sub sigla “Tavoli tematici” vor fi anuntate din timp si conteaza pe o participare cat mai numeroasa.

“În cadrul evenimentului “Insieme creiamo opportunità”, Președinta Asociației Human4Human, Anca A. Mihai a prezentat un proiect interesant care e fructul colaborării noastre și un vis comun.

Este vorba despre o propunere pentru acțiune comună, așa numitele întâlniri tematice, “Tavoli Tematici”. Continuând eforturi depuse de colegii nostri din asociații românești recunoscute la Roma, acest proiect are ca obiectiv crearea de noi parteneriate pentru a îmbunătăți și a extinde servicii și oportunități atât cetățenilor români care locuiesc pe teritoriul italian cât și profesioniștilor din mediul asociativ. Proiectul vizează de asemenea să îmbunătățească coordonarea serviciilor de susținere pentru cei care se confruntă cu diverse probleme sociale, culturale și politice. Obiectivul principal al proiectului e promovarea bunăstării prin intermediul unei comunități omogene, generând noi oportunități și servicii pentru membrii acestei comunități”.

Cititi mai jos detalii despre asociatia Responsabilità Sociale:

Interviu Monica Talpalaru, Presedinta Asociatiei Responsabilità Sociale

 

 

Annunci

Autore:

Giornalista, lavora in Comunicazione ed è impegnata in progetti di promozione sociale. Presidente dell'Associazione Human 4 Human.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...