Pubblicato in: Notizie

Ce este Radio Roma Link?

 

Bun gasit.

Sunt Anca Mihai si ascultati Radio Roma Link.

Proiectul pilot al organizatiei Human4Human Association, o reuniune de specialisti in comunicare si jurnalisti. Lansarea oficiala este programata pe data de 3 mai, de Ziua Presei Libere si nu este o coincidenta. Asadar, avem la dispozitie 5 zile sa va convingem ca sa deveniti ascultatorii nostri constanti.

Radio Roma Link transmite de la Roma exclusiv prin internet, in limba italiana si in limba romana. Pentru inceput ne vom folosi de platforma Spreaker (http://www.spreaker.com/user/rrlink) care se poate descarca atat pe calculator cat si pe telefonul mobil. Puteti interactiona cu noi prin Skype si prin retelele de socializare unde suntem inregistrati cu numele Radio Roma Link. Printr-o simpla aplicatie putem fi alaturi de Dumneavoastra cu stiri in timp real.

Cum spuneam, suntem o echipa de profesionisti cu studii si experienta in jurnalism atat in Italia cat si in Romania. Tot ceea ce stim sa facem este sa alegem stirile din toate informatiile la care avem acces zilnic. Sa punem intrebari acolo unde lucrurile nu sunt clare. Nu intototdeauna raspunsurile devin stiri pentru noi. Conteaza doar informatia pe care o puteti lua in cabina de vot. Si doar la asta se rezuma politica pentru noi. Suntem independenti politic si economic si ne-am propus sa ne axam pe o prospectiva pozitiva a informatiei care-i priveste pe romanii din Italia. Vrem sa contrazicem zicala ca “o veste buna nu e o stire”. Iar acest lucru il putem face doar cu ajutorul Dumneavoastra. Ascultandu-ne, demonstrati ca impartasiti ideea noastra despre un jurnalism util pentru ca noi credem ca informatia este necesara doar atunci cand isi mentine latura umana. Nu servim povesti asa cum credem ca publicul ar vrea sa le asculte pentru ca nu suntem chelneri ci jurnalisti. Informatia reala este prioritara pentru noi . In acelasi timp, nu credem in jurnalismul neutru si nu vom face eforturi sa ne ascundem parerile personale in editorialele audio. Dar vom face distinctia intre buletine de stiri si informatie.

Podcast-urile zilnice vor avea ca subiect revista presei italiene in limba romana si revista presei romanesti in limba italiana. Credem cu fermitate ca cei peste un milion de romani care traiesc in Italia au nevoie sa fie contextualizati cu tara de unde provin: un minut si jumatate pe zi.

Tot o data pe zi vom dezbate un subiect de actualitate italiana care ii priveste pe romani impreuna cu specialisi si experti. Pentru ca noi culegem informatiile si le prezentam. Interpretarea lor o lasam specialistilor si ascultatorilor.

Proiectul Radio Roma Link prevede si o latura didactica cu 5 minute de exercitii lexicale pe zi. Pentru noi, cei care traim in afara Romaniei, e usor sa pierdem din vedere multe aspecte ale limbii romane. Si suntem siguri ca o rubrica cu mici secrete ale limbii italiene o veti gasi interesanta. Tot la capitolul delectare, punctam pe muzica necunoscuta si de calitate. Sustinem si promovam artisti tineri pentru ca muzica celebra are canalele ei de transmisie.

Va spunem toate acestea ca pe un angajament pe care il luam cu Dumneavoastra. Un fel de Statul al proiectului care sa ne reaminteasca obiectivele initiale in valtoarea cotidianului. Si daca intr-o zi va vom pierde ca si ascultatori pentru ca nu ne vom respecta cuvantul dat, aveti tot dreptul sa ne retrimiteti acest editorial.

Asadar, revista presei, buletine de stiri, interviuri si dezbateri pe teme de actualitate, pastile lexicale si stiri din Romania constituie oferta initiala a proiectului Radio Roma Link.

Sunt Anca Mihai si va multumesc pentru atentie.

Radio Roma Link

Roma,

28 aprilie 2016

Annunci

Autore:

Giornalista, lavora in Comunicazione ed è impegnata in progetti di promozione sociale. Presidente dell'Associazione Human 4 Human.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...